Protest “Srbija protiv nasilja” u petak u Novom Sadu: Okupljanje na Pozorišnom trgu

Novi Sad Vesti

Opozicione stranke organizovaće u petak, 6. oktobra protest pod nazivom “Srbija protiv nasilja”.
Skup počinje u 18 časova na Pozorišnom trgu.

Ovo je nastavak protestnih okupljanja koja traju od maja u Srbiji, ali sada u promenjenom režimu.

Više neće biti okupljanja svake nedelje u gradovima širom Srbije, već će se svakog petka okupljati u drugom gradu, a svake subote u Beogradu.
Višemesečni protesti u Novom Sadu su prestali 15. septembra, iako je i ranije bilo najava da će se prekinuti sa okupljanjima, pre svega jer je bila mala posećenost, uglavnom ni stotinu ljudi.

Opozicija je od novog načina protesta do sada imala samo okupljanje u Nišu prošlog petka, a sada će biti u Novom Sadu.
U najavi protesta se navodi da će se građanima obratiti narodni poslanici i lideri stranaka potpisnica “Dogovora za pobedu”.

Kako 021.rs saznaje, trebalo bi da govore Aleksandar Jovanović Ćuta, Ana Oreg, Miroslav Aleksić, Biljana Stojković, Biljana Đorđević i drugi.

U pozivu na protest, opozicione stranke i pokreti koji stoje iza “Novi Sad protiv nasilja”, kažu da će se detaljnije informacije u vezi sa govornicima saopštiti u narednim danima.

Organizatori protesta u Novom Sadu su Pokret Srce, stranka “Zajedno”, Građanski pokret “Bravo”, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Omladinsko studentska akcija – OSA, Nova – da se struka pita, Most solidarnosti i Zeleno-levi front.
Do sada su “Dogovor za pobedu” potpisali predstavnici poslaničkih grupa: “Pravac Evropa”, koju čine Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, sindikat “Sloga” i Pokret za preokret, Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije, Moramo – Zajedno, kao i Zeleno – levi front.

Ovim dokumentom se u osnovi traži održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora i definiše saradnja opozicije, kako u kontroli izbora, tako i u nenapadanju i drugim pitanjima.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *