“Montop” i saradnici dobili 983 miliona za izgradnju škole u Novom Sadu

Novi Sad Vesti

Više od 983,8 miliona dinara biće izdvojeno za izgradnju nove osnovne škole na Jugovićevu, u delu naselja u kojem se grade stanovi za bezbednjake.

Kako saznaje 021.rs, ugovor o izvođenju radova je potpisan sa grupom firmi koju predvode “Montop Pro” Marka Bosanca Bosketa i kragujevačka firma “Sloga Construction”. One će zajedno uraditi 94 odsto posla na izgradnji škole.

Osim ove dve firme, konzorcijum firmi čine još i “Simbo gradnja” iz Veternika, “Neo inženjering” iz Novog Sada i “Montop Pro Technology”, ćerka firma kompanije “Montop Pro”.

Ova grupa firmi bila je jedini ponuđač na tenderu koji je sprovela OŠ “Dositej Obradović” u čijem sastavu će raditi nova škola na Jugovićevu.

Postignuta cena od 983.892.851,28 dinara je za oko sto hiljada dinara manja od procenjene sume.
Novi Sad je u gradskoj kasi za 2023. godinu obezbedio 155 miliona dinara, dok će ostatak izdvojiti u naredne dve godine.

Ugovoreni rok za izgradnju škole koju će pohađati oko 600 dece je 30 meseci.

Školska zgrada će se graditi u Ulici Aleksandra Benjaka, na parceli od gotovo 15.000 kvadratnih metara, nedaleko od već sagrađenih zgrada. U blizini bi trebalo da se gradi Atletski stadion, ali se o ovoj ideji sve ređe govori u javnosti.

Jednospratna zgrada, za koju je projekat radio “Mod Arhitekt”, imaće površinu od skoro 4.000 kvadratnih metara.

Sala za fizičko će imati tribine sa 129 mesta, kao i svlačionice i toalete sa tuš kabinama.

U školi će biti 18 specijalizovanih kabineta i učionica, kuhinja sa trpezarijom, biblioteka sa čitaonicom, zbornica i druge prateće prostorije. Ova škola će imati i lift.

Iz arhitektonskog projekta se vidi da je planirano da deo zgrade bude namenjen nižim, a deo prostora višim razredima osnovne škole.

Navodi se da je objekat tako projektovan da ima dvosmenski rad sa mogućnošću da u budućnosti bude nadograđen nastavni blok kako bi se omogućilo da škola radi samo u jednoj smeni.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *